Покрет за одбрану Косова и Метохије

Саопштење Покрета за одбрану Косова и Метохије: Отказати војне вежбе с НАТО-окупатором на територији Србије

Последњих дана трупе КФОР-а, састављене од војски НАТО-пакта, покривају, подржавају и довршавају успостављање окупационог режима и на северном делу Косова и Метохије, подвргавајући, заједно с илегалним албанским структурама, тамошње Србе физичком, правном и вербалном насиљу. У исто време, власти Србије, супротно своје решењу о замрзавању свих војних вежби донесеној након обнове непријатељстава на подручју Украјине, одлучују да ипак одрже заједничке војне маневре на територији Србије, управо с НАТО-трупама. Овим нам је званични Београд још једном ставио до знања да им није стало не само до добробити него ни до физичког опстанка наших грађана на окупираном Косову и Метохији и да неће ништа урадити да их заштити од насиља – па чак ни чисто симболичним  чином отказивања вежби с непријатељским армијама у тренутку док оне најдиректније исказују непријатељство према нашем народу и нашој држави.

После прихватања и примене немачко-француског „споразума“ којим Србија, Вучићевом самовољом, отпочиње de iure признавање тзв. „Косова“, после митинга срама 26. маја за спас владавине велеиздајом делегитимисаног председника, у тренутку док албански бојовници оружјем заузимају српске институције и пуцају на Србе на северу Косова и Метохије, нови пример бешчашћа Вучића и његове клике још је једна  упечатљива слика природе његовог намесничко-вазалског режима у служби НАТО пакта.

Ипак, у име огромне већине грађана ове земље који ових дана снажно осећају стид због изостанка било какве активности власти на заштити наших грађана од шиптарско-натовског терора на Косову и Метохији – у име части наше државе, њених грађана и свих нас појединачно – захтевамо да се моментално откажу срамотне војне вежбе наше војске са њеним и нашим непријатељима.

Београд, 15. јун 2023.