Покрет за одбрану Косова и Метохије

Грађани Северне Митровице о визној либерализацији: Хвала Богу, нешто и у нашу корист

Фото: Косово онлајн

Одлука о визној либерализацији за пасоше које издаје Координациона управа за КиМ која је усвојена на пленарној седници Европског парламента у Стразбуру обрадовала је грађане Северне Митровице, који су истакли да је до сада било тешко извадити визе.

Јована Недељковић из Северне Митровице каже за Косово онлајн каже да ју је ова одлука обрадовала и да ће јој олакшати путовања.

“Ја као студент сам се искрено доста обрадовала сада када сам то чула зато што смо требали са нашим Универзитетом да идемо на правнијаду. Било је питање да ли ћемо вадити визе и шта ћемо радити са нашим пасошима. Ево сада кад сам чула, знам да немамо бриге и не морамо да вадимо пасоше, ићи ћемо на правнијаду. Обрадовала сам се генерално путовања, доста само били спречени по питању тога“, наводи Недељковић.

Дејан Павлићевић одлуку описује као „ситну али битну“ за све грађане.

“Хвала Богу, нешто у нашу корист. Драго ми је, јер ми је било малтретирање да вадим визе, због тога сам се одлучивао за неке земље које нису тражиле, као Тунис и Египат. Сада ће бити много лакше, пре смо се осећали као грађани другог реда, сада иде на позитивније“, каже Павлићевић.

Анђела Виторововић ову одлуку описује као дивну вест.

“Лепо је чути, можемо путовати као сви наши вршњаци из централне Србије. Сигурна сам да ће све грађане на Косову и Метохији ова вест обрадовати“, истиче Виторовић.