Покрет за одбрану Косова и Метохије

Хуманитарна организација Срби за Србе прославила славу

САБРАЊЕ ЗА СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

 

Хуманитрарна организација Срби за Србе јуче је прославила своју славу Свети Василије Острошки. Обележавање славе почело је Светом литургијом и сечењем славског колача у манастиру Светог Саве у Либертивилу  а након тога ручак и програм одржани су у свечаној сали Српске Братске Помоћи.

 

 

ХО Срби за Србе почела је са само 12 чланова а данас их има неколико хиљада. Славље су увеличали и гости из других америчких огранака ХО, гости и чланови из Аризоне, Њујорка, Тексаса, Калифорније, Флориде и других америчких држава.

 

 

Током Свечаног дела гостима се обратио домаћин и председник СЗС за Америку Петко Петровић који је поздравио све присутне и говорио о раду хуманитарне организације, досадашњем успеху и хуманости коју пружају сви члнови, донатори и волонтери како би помогли најугроженијим српским породицама. Током ручка приказан је документарни филм о делању организације а након тога наступила је специјална гошћа Вера Столић, извођач Српске традиционалне музике.

 

 

Вера је својим анђеоским гласмом расплакала многе док је певала неке од старих српских народних песама. Иако је њена каријера још у успону, Вера је до сада освојила бројне награде на многим фестивалима а једна посебно значајна је Прво место на највећем светском фестивалу фолк музике које је одржано у Румунији 2022 године.

 

 

ХО Срби за Србе наставља да делује у Америци и широм света како би помогла најугроженијима. На спску за помоћ је око четири хиљаде породица које немају основне животне услове па им је свака помоћ добродошла. Више инормација о томе како можете да помогнете угроженима а и детаље о раду СЗС погледајте на званичном сајту www.србизасрбе.орг/сад

 

ВИДЕО (УСКОРО)

Аутор: Српска Телевизија УСА

Фото-Видео: Саша Лукић Српска Телевизија УСА

(Српскателевизија, 15.05.2024)