Покрет за одбрану Косова и Метохије

Хероји са Кошара: Догодине у Призрену!

(Фото: приватна архива)

На Фејсбук страници Хероји Кошара објављено је подсећање на Битку на Кошарама, која је почела на данашњи дан, 9. априла 1999. године.

“Српска историја, дуга тешка и богата забележила је многе хероје који су својим подвизима вечно остали упамћени у нашем народу, а и шире. Вековима су српске мајке рађале нове Обилиће, нове Синђелиће и Принципе, а такви су сигурно Хероји Кошара! Голобради младићи су током 1998. године, а посебно од 09. априла до 10. јуна 1999. године одолевали и уништили здружену акцију албанских терориста, регуларне Војске Албаније и НАТО снага”, наводи се у објави.

Истиче се и да поколења која долазе не смеју да забораве храброст и јунаштво бранилаца отаџбине, уз одавање поште палим и преживелим борцима.

“Бранећи своју земљу, њих 108 положило је животе на врлетима српско-албанске границе, учвршћујући вечни камен граничник наше земље. Тада, вероватно нису били ни свесни какав су подвиг остварили. Да је само један од њих отишао и издао, јасно је свима шта би се догодило са Србијом. Зато је данас важно, да ми и поколења која долазе никада не заборавимо ове храбре момке и да њихово јунаштво ставимо тамо где припада, у ред Обилића, Синђелића, хероја са Цера, Колубаре и Кајмакчалана. Слава херојима који су дали животе за Србију. Вечна захвалност преживелима. Догодине у Призрену”, наводи се у објави.

 

Извор: Косово онлајн

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије